De omgeving

van Kinderopvang Buitenlust

Kinderopvang Buitenlust is gevestigd op het pluimveebedrijf van familie de Kort tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel. Het is een familiebedrijf waarbij Petra verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering en de praktische kant van de opvang. Hiernaast verzorgt boer Lambert naast het pluimveebedrijf ook het onderhoud (binnen en buiten) aan de kinderopvang. 

Onze organisatie is laagdrempelig en familiair met korte communicatielijnen. De communicatie tussen ouder en ondernemer verloopt zo snel en soepel.

De groepsruimte

De groepsruimte binnen is overzichtelijk en landelijk ingericht. Dit creëert een rustige sfeer waarin kinderen makkelijker tot spel komen.

Speelgoed is voor de kinderen zelf te pakken. Door de verticale groepen letten we erop dat speelgoed voor de grote kinderen minder goed bereikbaar is voor de allerkleinste. De zachte babyspeeltjes liggen op de onderste plank en het kleinere speelgoed ligt wat hoger zodat alleen de grotere kinderen daar bij kunnen.

De buitenruimte

De buitenruimte is ruim en heeft genoeg ontdekkingsmogelijkheden voor alle leeftijden. Het geeft ook de kans voor kinderen om zich terug te trekken voor eigen spel. Denk hierbij aan kleine heuveltjes waar je je achter kunt verschuilen, een zandberg of een kruipbuis. Er is voldoende spelmateriaal voor zand- of wateractiviteiten, fietsjes, hutten bouwen enz.

Pedagogisch medewerk(st)ers bieden buiten, net als binnen, ook groepsspellen aan om het groepsgevoel en de sociale ontwikkeling te versterken.

Regelmatig wordt er erop uit getrokken op het bedrijf of in de omgeving door middel van wandelen of een rit met de bakfiets. De verschillende natuurgebieden (Lobelia, Huis ter Heide, Kraanven en Loonse en Drunese Duinen) zullen hierbij goed bezocht worden

Pluimveebedrijf de Kort

Kinderopvang Buitenlust is gevestigd op het pluimveebedrijf van familie de Kort tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel. Boer Bert verzorgt de kippen en ook het onderhoud (binnen en buiten) aan de kinderopvang. Onze organisatie is laagdrempelig en familiair met korte communicatielijnen.

Onze locatie