Oudercommissie

Oudercommissie bij kinderopvang Buitenlust

Bent u die betrokken ouder die zich graag in wil zetten en samen met ons kinderopvang Buitenlust wil verbeteren?

 

Kinderdagverblijf Buitenlust is misschien wel op zoek naar jou! Bent u die betrokken ouder die zich graag in wil zetten voor de belangen van vraagouders en samen met ons kinderopvang Buitenlust wil verbeteren? Dan horen wij graag van u. Als lid van de oudercommissie behartigt u de belangen van alle ouders van kinderen op de opvang. U bewaakt de kwaliteit van de opvang en waarborgt deze door gevraagd of ongevraagd advies uit te brengen.

Voorwaarden voor een oudercommissie kunt u opvragen bij kinderopvang Buitenlust.

Contact opnemen met de oudercommissie kan via email (oudercommissie@kinderopvangbuitenlust.nl) of via de brievenbus in de hal van Buitenlust.

Linda (voorzitter) :

Linda (voorzitter)

Mijn naam is Linda Mevis. Ik woon in Loon op Zand met mijn man Maurits en ons dochtertje Kyra, die op maandag en donderdag naar het kinderdagverblijf komt.

De reden dat ik voor Buitenlust heb gekozen is dat ik me heel erg kan vinden in hun visie en werkwijze omdat deze aansluit bij de opvoeding zoals ik die zelf voor ogen heb. Intussen kan ik zeggen dat ik weet dat Kyra het ontzettend naar haar zin heeft hier. Ik vind het belangrijk dat kinderen het gevoel hebben hier op hun plek te zijn en daarmee ook ouders tevreden kunnen zijn over de opvang. Om te bewaken dat zowel ouders gehoord worden als ook de visie en werkwijze van Buitenlust gehandhaafd wordt, heb ik me opgegeven voor de oudercommissie. Ik hoop met mijn bijdrage de samenwerking tussen ouders en Buitenlust te kunnen versterken

Natasja (secretaris) :

Natasja (secretaris)

Mijn naam is Natasja van den Hout-van de Ven en al bijna 6 jaar kom ik wekelijks bij Buitenlust.

Eerst 2 x in de week met Joris. Toen Joris naar de basisschool ging nam Anna zijn plekje over.

Ondertussen komt ook Joris weer wekelijks spelen bij Buitenlust.
De afgelopen jaren is Buitenlust een deel van ons gezin geworden.

Buiten spelen in de natuur, het kind volgend werken, alle seizoenen beleven, en dan niet van achter een raam.

Wij zijn blij dat we onze kinderen deze mogelijkheid bieden.

Als lid van de oudercommissie vind ik het belangrijk dat we samen de opvang van onze kinderen zo goed mogelijk vorm geven.

William :

William

Hallo ik ben William, vader van Tess (8) en Jinthe (6). Tess en Jinthe gaan, met heel veel plezier, 2 dagen per week naar de BSO op Buitenlust.

In 2009 zijn we voor het eerst bij (toen nog gastouder) Buitenlust gekomen. O.a. omdat de nadruk op het buiten zijn, spelen en ontdekken ligt, hebben de kinderen een geweldige tijd gehad.

Toen de kinderen de leeftijd kregen dat ze naar school gingen, zijn we een tijd naar de reguliere kinderopvang overgestapt.
Sinds Buitenlust dit jaar echt kinderopvang is geworden (i.p.v. gastouder) hebben we niet lang na hoeven denken om terug te komen. Ook Tess en Jinthe konden niet wachten.

Ik ben graag betrokken bij Buitenlust en wil graag wat bijdragen. De oudercommissie was de eerste mogelijkheid om dit te kunnen doen.

Sabine :

Sabine

Mijn naam is Sabine,  mama van Victor en Carmen en woonachtig in Waspik.

Ik maak graag deel uit van de oudercommissie omdat ik het belangrijk vind om me verbonden te voelen, ik lever graag een bijdrage als verbindende schakel en ben geïnteresseerd in deze bijzondere plek waar mijn kinderen elke vrijdag hun dag doorbrengen.

De werkwijze van Buitenlust sluit volledig aan bij onze opvoeding, buiten in de natuur leren vanuit nieuwsgierigheid en lekker vies, moe en gelukkig zijn! 😉

Eric (penningmeester) :

Eric (penningmeester)

Hoi, ik ben Eric,  vader van Florian en Philou en woonachtig in Kaatsheuvel en kom de laatste 3 jaar wekelijks op Buitenlust.

Voor mij en mijn vrouw was de keuze om ons eerste kind naar Buitenlust te brengen een zeer praktische, er worden activiteiten geboden qua buitenspelen samen met kinderen, binnen een veilige omgeving. Wij konden ons direct vinden in de gedachtegang die er is op buitenlust. Waarbij kinderen  de tijd en ruimte wordt gegeven om zich zoveel mogelijk te ontwikkelen, op een speelse manier waar vies worden onderdeel vanuit mag maakt. Dit sluit overigens geheel aan op de opvoeding die wij onze kinderen geven.

Binnen de oudercommissie vindt ik het belangrijk om verbonden te zijn en een bijdrage (op de achtergrond) te kunnen leveren bij het uitdragen van de filosofie die er is en daarnaast als luisterend oor te dienen voor ouders die vragen hebben.  Mocht je dus een vraag hebben of ergens mee zitten laat het gerust weten, wij zijn er ook namens de ouders.