Voeding bij Buitenlust

De voeding bij Kinderopvang Buitenlust

Kinderopvang Buitenlust heeft verantwoorde voeding hoog in het vaandel staan.

Kinderopvang Buitenlust heeft verantwoorde voeding hoog in het vaandel staan. Goede eetgewoonten horen hier ook bij. Daardoor hebben wij een voedingsbeleid voor de kinderen en pedagogisch medewerk(st)ers. Het voedingsbeleid houd in dat we zo puur mogelijke producten gebruiken. Hierbij denken wij aan onbewerkt voedsel en dranken. Ons volledige voedingsbeleid is in te lezen achter de ouderlogin.

 De eigen verbouwde groenten en fruit uit de moestuin worden natuurlijk ook in de eetmomenten meegenomen als dit mogelijk is.

foto6Kinderen krijgen bij ons water, thee en melk aangeboden als drank. Voor de voeding hebben wij fruit in de ochtend, zelfgebakken brood met eerlijk broodbeleg en pure groenten in de middag. Met eerlijk broodbeleg bedoelen we beleg zonder toevoegingen. Dus roomboter i.p.v. margarine, ham of kipfilet i.p.v. leverpastei of boterhamworst. Kaas van een blok i.p.v. smeerkaas. Stroop, biologische jam, pindakaas, avocado en aardbeien (seizoensgebonden). We vinden het belangrijk dat kinderen zo min mogelijk toevoegingen binnenkrijgen door voedsel. Wij zijn ons ook bewust dat niet altijd zonder toevoegingen gewerkt kan worden maar zijn hier kritisch in en proberen dit zo veel mogelijk te beperken. De eigen verbouwde groenten en fruit uit de moestuin worden natuurlijk ook in de eetmomenten meegenomen als dit mogelijk is.

Ook willen we kinderen leren om zo min mogelijk eten te verspillen. Eten word zo min mogelijk weg gegooid. Denk hierbij aan brood voor de vogeltjes of de eendjes of schillen van bepaald fruit voor de geitjes en de pony. We leren de kinderen dat er moeite gedaan is voor het maken van ons voedsel en dat we alleen moeten pakken wat we zelf nodig hebben.

 

Met traktaties van kinderen zijn we hier ook bewust in en vragen ouders hier begrip voor te hebben.