Ervaringen van ouders

Ervaringen van ouders

Hier vindt u ervaringen van ouders die hun kind(eren) bij Kinderopvang Buitenlust hebben.

Gwyneth Leermakers
Ben jij weleens jaloers op je kind? Ik wel! Namelijk sinds Paco naar de kinderopvang bij Buitenlust gaat.. Zijn middagdutje doet hij namelijk buiten in een speciaal buitenslaapbedje. Hij leert dat je groenten en fruit kunt laten groeien in je tuin. Hij speelt de hele dag in de buitenlucht. Zelfs in de regen heeft hij het grootste plezier met regenpak en regenlaarsjes aan. Hij is dol op het voeren van de kippen en weet dat eieren niet uit fabriek komen. En hij vermaakt zich prima met speelgoed uit de natuur zoals water, zand, steentjes en takken.

” Ben jij weleens jaloers op je kind? Ik wel!
Namelijk sinds Paco naar de kinderopvang bij Buitenlust gaat.”

En weet je, als ik met hem thuis ben, vraagt hij wanneer hij weer naar Petra mag. En dat snap ik best, wat is er nou leuker dan de hele dag buiten zijn en lekker vies mogen worden?

 

Linda Mevis
Het is zoals ik mezelf wel eens op foto’s van vroeger heb gezien. Haren door de war, laarsjes vol zand en takjes, vuile knietjes, of een vuile plek op de broek (als het niet zo’n warm weer is), zwarte randjes onder de nageltjes en het gezicht besmeerd met een mengsel van zonnebrand en zand, maar vooral vermoeide, maar ontzettend stralende ogen.
Iedereen wil het beste voor zijn kinderen, en dat “beste” is bij mij niet per sé: schoon. Dat is eerder: genieten!

Iedereen wil het beste voor zijn kinderen, en dat “beste” is bij mij niet per sé: schoon. Dat is eerder: genieten!


Ons dochtertje van nu bijna twee is een echt buitenmensje (geworden). Zelfs als het regent staat ze voor de deur met haar regenlaarsjes in haar hand omdat ze naar buiten wil. En ondanks dat ik zelf soms nog wel een drempel heb om in de regen naar buiten te gaan, leert zij mij juist weer hoe ontzettend fijn het eigenlijk kan zijn.
Ze is niet bang voor beesten, klein of groot, wel rustig en voorzichtig. De grootste lol heeft ze met alles wat niet in een fabriek gemaakt is.
We vinden het ontzettend fijn dat er bij Buitenlust geen toeters en bellen zijn. Het is simpel, eerlijk, oprecht, maar vooral vol (lieve) aandacht. En BUITEN.
Ik vraag me nooit af of het zielig is dat ik haar twee dagen wegbreng in plaats van zelf voor haar te zorgen. Ik vraag me eerder af of het niet zielig zou zijn als ik haar niet zou brengen…

 

Jelle Broeks en Ilse Pullens
Jelle & Ilse (3 kinderen bij Buitenlust): Dagopvang bij Buitenlust, vijf jaar geleden voor gekozen en inmiddels mag ook onze derde doerak er twee keer in de week spelen! Waarom rijden wij juist voor Buitenlust een behoorlijk stukje verder? Omdat het leven al één groot efficiënt en (over)georganiseerd stramien is waarin ze van alles móeten. Bij Buitenlust kunnen ze vier jaar lang zichzelf zijn, zelf ontdekken, meedeinen met het ritme van de natuur en haar seizoenen.

Bij Buitenlust kunnen ze vier jaar lang zichzelf zijn, zelf ontdekken, meedeinen met het ritme van de natuur en haar seizoenen

De filosofie van ‘lekker vies en gelukkig’, maar vooral de eenvoud spreekt ons (nog steeds) enorm aan. Gewoon spelen met zand en takken, geen voorbedrukte kleurplaten, knuffelen met de dieren, zien hoe zaadjes in de moestuin, rupsen en kikkervisjes zich ontwikkelen, alleen binnen wanneer het weer het echt niet toelaat, in overall en kaplaarzen erop uit. Buitenlust laat de natuur haar gang gaan. Dát cadeau doen wij onze kinderen.