Dagje vanuit Tim en Suus

Dagje vanuit Tim en Suus bij Buitenlust

De ene keer is de zandbak ons terrein, de andere keer spelen we in de struiken of op het gras.

Het is nog vroeg als we door mama naar de boerderij worden gebracht. Mama wil graag op de fiets maar sinds mijn kleine zusje Suus ook naar de opvang gaat is de auto toch makkelijker. Ik vind het niet erg want als het weer een beetje zacht is mag ik al buiten spelen van Petra. En dat vindt ik heerlijk.

 

Suus doet nog meestal een dutje in de ochtend en dan mag ze in een buitenbedje. Ik weet nog wel hoe dat was. Ikzelf slaap al lang niet meer overdag maar vond het erg fijn in dat konijnenkooitje zoals papa dat grappend zegt. Het is heerlijk om in slaap te vallen onder de bomen en met de vogels die mooi zingen. Ik heb zelfs regelmatig een hertje over de akker zien lopen, die zag mij dan niet en dat was natuurlijk wel bijzonder.

 ” Het is heerlijk om in slaap te vallen onder de bomen en met de vogels die mooi zingen. “

Al snel komen er andere kinderen en kan ik samen spelen. De ene keer is de zandbak ons terrein, de andere keer spelen we in de struiken of op het gras. En als het regent is niets zo leuk als kei hard door de plassen te fietsen. Ik wordt dan soms wel nat maar met de regenbroeken van Buitenlust kunnen we het nog wel vaak redden. Mama en papa zijn blij als er vieze kleren in de tas mee terug gaan naar huis. Want ik doe niets liever dan ontdekken en tja…dan kan ik wel eens vies worden!

 ” De ene keer is de zandbak ons terrein, de andere keer spelen we in de struiken of op het gras. En als het regent is niets zo leuk als kei hard door de plassen te fietsen. “

Vandaag hebben de kippen weer een eitje gelegd. En ik heb m gevonden in het legnest! Paul is mijn vriend en durft soms niet zo goed in het hok van de kippen. Maar met mij durft hij het wel. Petra vindt het heel fijn dat ik Paul help en ze heeft gezegd dat ze erg trots op mij is omdat ik mijn gevonden ei aan Paul heb gegeven.

 

foto15Suus speelt niet altijd mee met mij natuurlijk. Ik heb ook mijn eigen vrienden! Maar ik kan haar altijd opzoeken als ik wil om een kus te geven en er zijn veel dingen wat we toch wel samen doen. Het verzorgen van de dieren of zingen aan de picknick tafel als we gaan eten. Dan klapt ze vrolijk mee en alle kinderen moeten om haar lachen. Ik heb echt een supergave zus! Vandaag zat ze zelfs een emmer met zand vol te scheppen voor het eerst. Ik ga haar leren hoe je de lekkerste zandtaarten kan maken want dat kan ik als de beste!

 

Vandaag was wel bijzonder want de poes van Buitenlust heeft voor het eerst haar jonge kittens laten zien. Ze zijn zo lief!! Maar we mogen er niet te dicht bij komen van Petra en niet te hard roepen want anders schrikken ze van ons en kruipen ze weg. Ik hoop zo dat ik ze binnenkort eens mag aaien van mama poes. De andere dieren kunnen we al wel aaien. En weet je welke dieren op de boerderij het zachtst zijn? De schapen! En ze zijn altijd vrolijk en mekkeren naar ons als we ze iets lekkers komen brengen. Suus kan nog geen schaap nadoen maar ze aaien kan ze al wel!

 ” En weet je welke dieren op de boerderij het zachtst zijn? De schapen! En ze zijn altijd vrolijk en mekkeren naar ons als we ze iets lekkers komen brengen. “

Bij Buitenlust krijgen we altijd vers gebakken brood. Ik eet daar altijd goed van want van buiten spelen krijg ik echt heel erg honger. We hebben hier geen chocoladepasta of vruchtenhagel maar wel andere lekkere dingen voor op brood. Aardbeien en kaas is mijn favoriet. En als er geen aardbeien zijn vind ik stroop of jam ook superlekker. De aardbeien mogen we zelf plukken maar ze zijn nog groen en dan zijn ze nog niet rijp. We moeten nog even geduld hebben.

 

Vanmiddag gaan we spelen in het speelbos achter de akker. Ik vind daar echt veel verschillende dieren. Pissebedden, oorwormen of rupsen. En ik durf ze allemaal te pakken. Maar wel voorzichtig. Als ik ze dan aan mama laat zien als ze me komt ophalen kijkt ze me trots aan. Mijn mama durft ze ook allemaal op haar hand behalve kikkers. Ik heb daar geen moeite mee.

” Als we thuis komen moeten we wel vaak in bad want het zand zit dan overal. En wat slaap ik altijd toch goed dan. “

Als we thuis komen moeten we wel vaak in bad want het zand zit dan overal. En wat slaap ik altijd toch goed dan. Bijna net zo fijn als Suus in dat buitenbedje vanmorgen!