Een dag bij Buitenlust

Een dag bij kinderopvang Buitenlust

De prikkelende buitenruimte stimuleert de kinderen zelfs in minder mooi weer om buiten het avontuur op te zoeken.

De kinderen komen op de opvang en er is een overdracht tussen ouder en pedagogisch medewerk(st)er. Eventuele bijzonderheden worden genoteerd en gecommuniceerd binnen de onderneming.

 

Rond 9 uur zijn alle kinderen aanwezig en begint de dag met fruit en thee of water. Hierna verzorgen we de dieren wat een vaste klus is van de dag. In elke weersomstandigheid wordt dit gedaan zodat de kinderen het belang zien van de verzorging van de dieren. Deze verantwoordelijkheid hoort bij het plezier dat je van dieren kunt hebben.Hierna kunnen kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Pedagogisch medewerk(st)ers volgen in hun spel en voegen toe waar nodig.

” In elke weersomstandigheid wordt dit gedaan zodat de kinderen het belang zien van de verzorging van de dieren. Deze verantwoordelijkheid hoort bij het plezier dat je van dieren kunt hebben. “

Er zijn ook wekelijkse en maandelijkse boerderijklussen die geïntegreerd kunnen worden in het dagprogramma. Denk hierbij aan het onderhouden van een moestuin, het schoonmaken van dierenverblijven en een herfstklus zoals bladeren vegen. Kinderen zijn hier voor het grootste deel initiatiefnemers in. Zo kunnen we aansluiten op de interesses die die dag voor het kind van toepassing zijn.

 

foto14De prikkelende buitenruimte stimuleert de kinderen zelfs in minder mooi weer om buiten het avontuur op te zoeken. Kinderopvang Buitenlust voorziet in skipakken, overalletjes, regenbroeken en regenlaarsjes zodat de kinderen ook fijn kunnen spelen in bijna alle weersomstandigheden.

Bij winters weer zoals sneeuw en vrieskou willen we graag dat ouders warme kleding, bijvoorbeeld een sjaal, muts, wantjes en skilaarsjes meenemen. Zo zal de kou het plezier van het buiten spelen voor de kinderen niet belemmeren.

 

Aan het einde van de dag vind er een overdracht plaats tussen de ouder en de pedagogisch medewerk(st)er waar eventuele bijzonderheden kunnen worden doorgenomen.

 

Kinderopvang Buitenlust onderscheid zich door de natuurbeleving. Daardoor heeft een activiteit als knutselen een minder grote prioriteit. Dit zal natuurlijk wel aangeboden worden maar in mindere mate. Onze gedachte hierachter is dat wij kinderen activiteiten willen aanbieden die thuis niet zo snel voorhanden liggen. Als er geknutseld wordt proberen we de natuur hierin ook te integreren. Werken met natuurlijke materialen en in de buitenlucht heeft hierin onze voorkeur.